• Op zaterdagmorgen 8 september 2012 vond de 'aftrap' van Het Rouwcafé plaats in Foyer De Luifel in Heemstede, waarbij het sfeervolle en exclusief voor Het Rouwcafé ontworpen decor voor de eerste maal werd gebruikt. Hoogtepunt was het optreden van het Huisartsencabaret genaamd 'Menig geween is helaas iatrogeen'.
 • Op 8 december 2012, 1 juni 2013 en op 17 september 2016 waren er in Foyer De Luifel inspirerende optredens van Mylou Frencken, een Nederlandse entertainer die voorstellingen en cabaretprogramma’s maakt, zingt en teksten schrijft. Mylou entertaint en kruipt onder je huid!
 • Op 9 februari 2013 was Het Rouwcafé te gast in het fraai gelegen Atheneum College Hageveld. Eregast was Bender, een Haarlemse muziekgroep van liedjesmaker en zanger Bert Vissers, gitarist Tom Bak en bassist Jos Caspers, die echte luisterliedjes van Hollandse bodem speelt. Een magisch optreden in een prachtige omgeving!
 • Op 23 maart 2013 gaf Niki Jacobs (wederom in Foyer De Luifel) een intiem optreden. Niki is zangeres en oprichtster van de band Nikitov en wordt gezien als belangrijke vertolkster van Joodse muziek in Nederland.
 • 21 september 2013 trad Joost Dobbe op in Foyer De Luifel met warme, mooie liedjes. Joost is singer-songwriter, een muzikant pur sang. Ooit begonnen als straatmuzikant, speelde Joost Dobbe door heel het land.
  Ook werd in deze editie van Het Rouwcafé een demo van Westfriese Troôstkoekies gelanceerd door Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk. De bakkers uit Noord-Holland hebben een speciaal troostkoekje gebakken, waarvan een gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan Het Rouwcafé.
 • Op 23 november 2013 vond Het Rouwcafé plaats in Foyer De Luifel in Heemstede met als speciale gast: Sandra Coelers. Sandra is zangeres, liedschrijfster en Tilburgs eerste stadsartiest 2012-2014 en wist het publiek deze morgen op bijzondere wijze te betoveren.
 • Op 15 maart 2014 traden de Curly Heads & Wil Does op in Foyer De Luifel te Heemstede. De Curly Heads, Cock Witte en Nellie Pater, zingen al vanaf hun 12e en 15e jaar samen. Muziek is onlosmakelijk met hen verbonden en zij zongen, ook op deze bijeenkomst, in alle bescheidenheid en met heel veel plezier: zuiver en mooi op elkaar afgestemd. De muzikale meester Wil Does begeleidde hen vandaag op de piano, net zoals hij dat vroeger ook al deed. Een zeer intiem en hartverwarmend optreden!
 • Op 7 juni 2014 traden Yvon Agerhof en Peter Cammermans op in Foyer De Luifel te Heemstede. Yvon Agterhof, singer-songwriter, schreef met diverse muzikanten verschillende pop/rock songs. Yvon geeft onder de naam ‘AMuze’ tevens bedrijfs- en groepstrainingen, workshops, zangles aan huis en les op diverse scholen. Peter Cammermans is muzikant, componist en koordirigent (Casca koor en Music Train). Een intiem en bijzonder optreden!
 • 20 september 2014: een optreden van Tenedle in Foyer De Luifel. Tenedle, pseudoniem van Dimitri Niccolai, is geboren in Florence. Sinds 2008 woont en werkt hij in Nederland (Haarlem) en is al vanaf de jaren ’80 actief als componist, songwriter, producer en performer. Tenedle is een grensoverschrijdende artiest en wist het publiek van Het Rouwcafé te charmeren met zijn chansons.
 • 14 maart 2015: Wim Lohy gaf een magisch optreden in Foyer De Luifel. Wim is afgestudeerd als klassiek gitarist aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Behalve een begenadigd gitarist is hij zanger met een authentiek stemgeluid. Wim laat zich vooral inspireren door de klassieke muziek, bossa, tango, soul en de Lagu. Lagu is een verzamelnaam voor traditionele Molukse volksmuziek, die door de Portugese koloniale periode op de Molukken veel fado invloeden heeft. In 2009 heeft hij de CD ‘Gambar’ uitgebracht met voornamelijk Lagu-liederen.
 • 13 juni 2015: een bijzonder mooi optreden van Vocal Power in Foyer De Luifel. Al ruim 15 jaar zingen Sandra Been en Annet Bootsman in diverse formaties waarvan de laatste 9 jaar in hun eigen groep Vocal Power. Puurheid en passie zijn door hen in mooie arrangementen bijeen gebracht en daarmee steken zij de liefde voor de prachtigste (cover)nummers niet onder stoelen of banken. De kracht van muziek is dat ze voorbij het hoofd gaat en direct het hart raakt. Sandra en Annet weten dit als geen ander en brachten dit bijzonder mooi en met volle overgave in Het Rouwcafé. Op bijzondere momenten spreekt muziek alle talen en is verdere uitleg overbodig.
 • 19 september 2015: een optreden van zanggroep Moment in Foyer De Luifel, bekend door hun vierstemmige zang, bestaat uit: Erwin (zang en gitaar), Linda (zang), Suzanne (zang) en Leslie (zang). Vier vrienden met een gezamenlijke passie: zingen! Door hun prachtig bij elkaar passende stemmen brachten ze gevoelige liedjes op geheel eigen wijze ten gehore. Zij presenteren zich voornamelijk als gelegenheidszanger en -zangeressen tijdens ceremonies. Hun optreden maakte deze morgen onvergetelijk.
 • 7 november 2015 en 8 oktober 2022: Iets heel anders dit keer in Het Rouwcafé: de groep SYA, bestaande uit de drie zangeressen Sophie de Graaf, Yvonne Leek en Amanda Muller - bij het tweede optreden is Sophie vervangen door Daphne van de Bor -, die zichzelf begeleiden op verschillende, akoestische instrumenten zoals gitaar, piano, accordeon, dwarsfluit en mandoline. Zij delen de voorliefde voor mooie, meerstemmige muziek. Deze liefde hebben zij vakkundig vertaald naar eigen SYA-arrangementen. Het met zorg uitgezochte repertoire bestaat uit covers en eigen werk. Hun optreden in Foyer De Luifel waren prachtige luisterconcerten.
 • 5 maart 2016: een optreden van Martine Wolkers in Foyer De Luifel. Martine Wolkers is al jaren actief in de muziekwereld. Sinds haar tienerjaren staat zij als lead- en backingvocalist op de bühne met diverse bands, showgroepen en artiesten. Regelmatig treedt zij op met haar akoestische formatie Jam Sissies of is solist bij diverse ceremonies en/of speciale gelegenheden. Na haar afgeronde studie aan het Conservatorium van Amsterdam startte zij haar eigen praktijk waar ze zangles geeft en zangworkshops verzorgt. Zingen is haar leven en haar passie. Haar warme stem en groot gevoel voor inleving maakt dat ze menig luisteraar wist te raken.
 • 7 mei 2016: Dennis Kivit trad op in Het Rouwcafé, dat zich dit keer afspeelde in de tuin van Brokking & Bokslag! Hij speelde covers en ook eigen liedjes. Hij trad op in het theater en op televisie, als jazz- en popzanger en vertolker van het Nederlandse kleinkunstlied. Hij won de Swing Award, de eerste prijs op het concours van het Middelsee Jazztreffen, de cultuurprijs van de Haarlemmermeer en ontving een gouden dubbelCD voor ‘les Miserables’ waarmee hij ook in Carré stond. Afgelopen jaren gaf Dennis les aan diverse Nederlandse conservatoria en toerde hij met eigen theaterprogramma’s als ‘Gotta have Soul!’ en ‘Zing the Beatles’ door het land. Momenteel geeft hij ook geleide meditatieconcerten. Zijn optreden in ons café was werkelijk magisch!
 • 19 november 2016: 'Jukebox from the Heart' trad op in Het Rouwcafé. Ed Idema en Anita Sanders van ‘Jukebox from the Heart’ zijn open en charmante performers, die recht vanuit het hart songs ten gehore brengen; artiesten waar je met plezier naar kijkt en waarbij je ervaart hoeveel oprechte energie zij zelf in hun act stoppen. “Verbinding is een van de belangrijkste effecten van muziek”, aldus Ed en Anita. “Mensen met hun emotie, herinnering èn met elkaar verbinden is onze boodschap. Daar stáán wij voor met onze optredens.” Hun optreden in ons café was dan ook intiem, hartverwarmend en zeer bijzonder!
 • 11 november 2017: Dennis Kivit trad voor de 2e keer op in Het Rouwcafé. Zie ook 7 mei 2016. Zijn optreden in ons café was ook dit keer betoverend!
 • 10 maart 2018 en 11 februari 2023: Basic Matters, Gerrit-Jan Kuiper en Niek van der Lep, verzorgde zeer intieme optredens: een waar luisterfestijn waar we stil van werden. Theaterwaardig!
 • 8 september 2018: Anna en Irma. Dit muzikale duo uit de omgeving van Langedijk bestaat uit (dochter) Anna Ursem en (moeder) Irma van Zelm. Zij zongen mooie luisterliedjes en begeleidden elkaar op piano en gitaar. Het viel op dat hun stemmen heel mooi bij elkaar kleuren. Een hartverwarmend optreden!
 • 17 november 2018: Stichting De Vrolijke Noot. Wat een mooie morgen met een bijzonder optreden van harpiste Mariska Pool en een drietal heren op gitaar, viool en piano. De Vrolijke Noot maakt muziek met muziekprofessionals en vrijwilligers en organiseert muziekprojecten bij diverse instanties en instellingen. Hartverwarmend!
 • 5 oktober 2019: Paula Leek verzorgde een mooie en intieme editie van Het Rouwcafé! Haar veelzijdigheid, gedrevenheid en passie voor muziek was voelbaar. Wat een bijzondere morgen! 

Alle bijeenkomsten van Het Rouwcafé zijn bijzonder intens en inspirerend geweest.

*) Onze huisgitarist Tom Bak zorgde in bijna elke bijeenkomst op de achtergrond voor mooie sfeervolle muziek. In de edities vanaf 15 maart 2014 vulde basgitarist Robert Bakker hem aan. De naam van hun combo: 'Just in Between'.

 

Specials

26 oktober 2013: Allerzielen Crematorium Schagerkogge in Schagen
In 2013 stond Het Rouwcafé voor de eerste keer op 'Allerzielen Herdacht' bij Crematorium Schagerkogge in Schagen. In samenwerking met Bakkerij Jonker deelden we Westfriese Troôstkoekies uit aan de bezoekers. Na deze mooie ervaring heeft Het Rouwcafé jaarlijks (t/m 2018) deelgenomen aan dit bijzondere najaarsevent. Tijdens Allerzielen wordt het gebied door kunstenaars en vrijwilligers omgetoverd tot een bijzondere herdenkingsplaats. Kunstenaars ontwerpen algemene gedenkplaatsen of helpen om herinneringen om te zetten in tekst, beeld of geluid.

30 november 2014: Westfries koffieconcert:
Bakkerij Jonker en Stichting Het Rouwcafé organiseerden een (gratis) Westfries koffieconcert in Café De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude met onder andere een optreden van de Westfriese band Skotwal en in het voorprogramma Daan & Lisa van Zelm. De Westfriese presentatie was in handen van Aris Bouwens. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door de huisgitaristen van Het Rouwcafé, Tom Bak en Robert Bakker. Uiteraard nam het verplaatsbare decor van Het Rouwcafé een prominente plaats in in het midden van de zaal.
De bakkers uit Noord-Holland hebben een speciaal troostkoekje ontwikkeld. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan Het Rouwcafé. Dit concert werd georganiseerd om deze Westfriese troôstkoekies in de speciale verpakking te lanceren.Lees verder.

19 maart 2015: De Rouwrevue
De Rouwrevue van Mylou Frencken en Pieter Tiddens werd vertoond in Casca de Luifel in Heemstede: een uitgebalanceerd en integer theaterprogramma met een mooie mix van een lach en een traan. Deze voorstelling kwam tot stand i.s.m. Casca de Luifel, Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding en Het Rouwcafé. Een deel van het decor van Het Rouwcafé stond opgesteld in de foyer van De Luifel.